Baja

2024.04.04. 16:22

Baja elmúlt évei elevenednek meg Kelemen Áron sajtófotóin – galériával

Élénk érdeklődés mellett tartották meg a Kontextus nélkül című tárlat megnyitóját nemrégiben az Eötvös József Főiskola Kortárs Galériájában. A fiatal fotós öt év 650 képéből válogatott ki 60 alkotást, amit a közönség is megtekinthet április végéig. A sajtófotó műfaja rendkívül népszerű, mivel hitelesen és vizuálisan érzékelteti a fontos eseményeket és híreket. Kelemen Áron több mint tíz éve a városi média sajtófotósa, óriási anyagból válogatta ki a kiállított képeket.

Márton Anna

A sajtófotós hírportálunknak hangsúlyozta: az elmúlt öt év képeiből szortírozta ki a színházi felvételeket és a sajtófotókat. Vannak olyan alkotások is amelyek két esemény között készültek, saját szórakoztatására. Sok képből kellett válogatnia, végül 650 képet szűrt le 60-ra. Így a közönség egy szubjektív válogatást láthat, mintsem tematikus kiállítást. 

Kelemen Áron, fotós, kiállítás
Kelemen Áron sajtófotós
Fotó: Márton Anna

Dr. Marczin István művészetszociológus, az Eötvös József Főiskola kurátora megkeresésére döntött a tárlat megrendezéséről a fiatal fotós. N. Kovács Zita méltatásában az alkotó tervezőgrafikusi, könyvszerkesztői, arculattervezői munkáját is megemlítette. 

Baja város elmúlt hat évének eseményei, hétköznapi és ünnepi pillanatai most egy helyen sűrűsödnek össze: Kelemen Áron sajtófotó kiállításában az EJF Kortárs Galériájában – fogalmazott beszédében N. Kovács Zita. Hozzátette: a fotókban a szabadság, a kreativitás és a biztos ízlés megállító és megrázó. Nem csak azért izgalmasak és szépek a fotók, mert van aurájuk, szerinte nemcsak abban rejlik eredetiségük és szuggesztivitásuk, hogy kompozicionálisan szinte képzőművészeti alkotásokká válnak, hanem attól, hogy bennük az alkotó ember emlékekben rögzült benyomásait is őrzik. 

 

Az eseményen a fotóst kollégái, Sándor Boglárka és Géczi Zsolt egy kis ajándékkal, feliratos pólóval lepték meg. A csapat éppen tíz éve dolgozik együtt és Áron nagyszerű felvételeivel segíti munkájukat.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!