Költemények

2024.02.12. 20:20

Szerelemről szavaltak a kecskeméti Lechner Kávéházban – galériával

A neves költők emlékezetes sorain túl a fiatal tehetségek is bemutatták saját költeményeiket.

Orosz Fanni Flóra

Irodalmi versmondó délutánt tartottak Kecskeméten

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Hétfőn Minden szó egy történet elnevezéssel irodalmi versmondó délutánt tartottak Kecskeméten a Lechner Kávéházban, mely középpontjában a szerelem és a család témaköre állt. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület eseményének legfőbb célja, hogy az irodalom részese legyen a fiatalok mindennapjainak, és hogy megmutathassák szenvedélyüket, tehetségüket.  

Kecskemét város részéről Engert Jakabné alpolgármester vett részt a különleges hangulatú délutánon, de Dovicsin Máté, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke is örömmel hallgatta a szavalatokat. Az Irodalmi Tehetségkutató Műhely első szavaló délutánját Stein Ildikó, a rendezvény koordinátora nyitotta meg. 

A lelkes jelentkezők előtt dr. Turai Laura irodalomkutató olvasott fel néhány szerelmes verset hazánk legnagyobb költőitől: József Attila, Szabó Lőrinc és Juhász Gyula sorai is felcsendültek, melyekről interaktív módon beszélgettek is a résztvevők.  

A középiskolás diákok közül voltak, akik jól ismert szerelmes művekkel érkeztek, de olyanok is akadtak, akik saját verseiket mutatták be a közönségnek.  

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Kreatív Tudásközpont Közalapítvány és az MCC Kecskemét közös kezdeményezése hagyományteremtő szándékkal jött létre annak érdekében, hogy az irodalom és a művészet még inkább szerves része legyen a kecskeméti mindennapoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!