Elismerés

2024.01.24. 18:04

Izsák Zoltán kapta a Kunszentmiklós Kultúrájáért díjat − galériával

Színes és színvonalas programmal ünnepelték meg a magyar kultúra napját Kunszentmiklóson. A program keretében adták át a Kunszentmiklós Kultúrájáért díjat, amit idén Izsák Zoltán néptáncpedagógusnak, koreográfusnak ítélt oda a város képviselő-testülete.

Gulyás Sándor

A képen (balról-jobbra) Izsák Zoltánnak Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester és Lesi Árpád polgármester adta át elismerő címet

Fotó: Márta Fotó

– Négy éve alapította meg a város képviselő-testülete a Kunszentmiklós Kultúrájáért díjat. Fontosnak tartottuk, hogy elismerjük mindazok munkáját, akik rész vesznek településünk kulturális életében, tevékenységükkel az országon belül és határainkon túl is öregbítik Kunszentmiklós hírnevét. Ennek a feltételeknek Izsák Zoltán teljes mértékben megfelel – fogalmazott köszöntőjében Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester.

Izsák Zoltán pályafutása a Kunszentmiklósi Hagyományőrző Tánccsoport Egyesületben kezdődött. A néptánc mellett társastánccal is foglalkozott, 2002-ben gyermekcsoportot alakított. Nemsokkal később az egyesület elnöke és vezetője lett. A táncművészeti főiskola elvégzése után a helyi művészeti iskolában tanított. Kipróbálta magát a Pesti Magyar Színház táncosaként „Az István a király” című darabban, Huszák Zsóka jazz és musical énekes koreográfusa és táncosaként tevékenykedett. A táncművészeti egyetem mesterkurzusának elvégzése után a Forgató Kamara táncosa lett. Megfordult Rodoszon, mint táncos előadó – animátor. Tanított a Dunaföldvári Levendula Művészeti Iskolában, majd 2011-től a Ceglédi Patkós Irma Művészeti Gimnáziumban. Izsák Zoltán néptáncpedagógus, koreográfus életcéljának tekinti, hogy szélesebb körben ismertesse meg a tájegység öltözékeit illetve táncait, szokásait. Felbecsülhetetlen értékű viseletgyűjteménye ma már több mint száz darabot számlál. A helyi értéktárba 2022-ben nyert felvételt – méltatta Izsák Zoltán munkásságát Vassné Kelemen Ágnes. 

A magyar kultúra napi rendezvényen felléptek a Ceglédi Patkós Irma Művészeti Gimnázium növendékei 
Fotó: Kárpátné 7TV

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!