Baja

2024.01.17. 20:06

Elismerő oklevelet vehetett át a Rábl Színpad és Zenei Közösség – galériával

A Rábl Színpad és Zenei Közösség kiemelkedő szakmai tevékenységéért elismerő oklevelet vehetett át Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselőtől. Az oklevelet a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere Csák János adományozta a 20 éves múlttal rendelkező bajai közösségnek.

Márton Anna

Oklevelet kapott a Rábl Színpad Zenei Közösség

Fotó: Márton Anna

Az oklevél átadására szerda délután került sor a Vadvirág kávézóban, kellemes, baráti hangulatban. Az átadáson részt vettek a Rábl Színpad tagjai, néhányan közülük a kezdetektől  tagjai a közösségnek. A közösség  jelenleg 25 taggal büszkélkedhet.

Zsigó Róbert kötetlen beszélgetésen érdeklődött a megalakulásról, elmúlt 20 év tapasztalatairól, és az aktuális helyzetről.

Dely Géza, a Rábl Színpad és Zenei Közösség vezetője és a jelenlévő tagok vidáman emlékeztek vissza a kezdetekre. Mint mondták, kezdetben csak egy előadást terveztek, majd a diákok ezt követően nem akarták abba hagyni, mindenképpen folytatni akarták a szereplést, a tanulást. A diákok kitartását és elköteleződését látva döntötte el a vezetőjük, hogy közösséget alapít.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselő adta át az elismerésről szóló oklevelet Dely Gézának, a Rábl Színpad és Zenei Közösség vezetőjének
Fotó: Márton Anna

Kezdetben Dely Géza találta ki a műsort, ma már közösen részt vesznek a tervezésben.

Minden háttérmunkából is kiveszik részüket a színészek, nevetve mesélték, hogy a 2023-as jubileumi évet takarítással kezdték a Belvárosi Közösségi Házban, négy hétvégén csak az új játszóhelyüket csinosították.

Elhangzott, hogy ma már egyre nehezebben tudják összeegyeztetni a munkát, a családot ezzel a szenvedéllyel. A színjátszás jelenleg szünetel, de a tavalyi év nagyon kemény időszak volt, jól esik a pihenés a csapatnak. A szakmai elismerésnek természetesen mindenki nagyon örült. Zsigó Róbert mindenkinek megköszönte  a kiemelkedő szakmai munkáját és további sok sikert kívánt a Rábl Színpad és Zenei Közösségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!