Kiskunhalas/Szabadszállás

2024.01.30. 15:07

Együttműködést kötöttek a kiskunhalasi és a szabadszállási természetvédők

Szövetségi megállapodás jött létre a szabadszállási székhelyű Hazajáró Honismereti és Turista Egylet és a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület között azzal a céllal, hogy közösen munkálkodjanak a honismeret és a turizmus területén.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 Együttműködésük során a Kárpát-medence tájainak természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit, természeti, környezeti épített örökségét együtt védik és ápolják. Együttműködnek annak tudatosításában is, hogy a sokszínű Kárpát-medence és a benne élő magyarság – a Szent Korona oltalma alatt – egy és oszthatatlan. A szövetség együtt szervez kirándulásokat az elszakított területekre, erősítve az ott élő magyar testvéri, kulturális és gazdasági kapcsolatokat és az egymásra találást. Az együttműködés célja továbbá a történelmi haza szépségének és emberi erényeinek felmutatásával, a test, a szellem és a lélek építésével a hamis illúziók világában élő embereket visszavezetni az alapvető örök értékekhez – áll a két szervezet közleményében.

A szervezetek vezetői kinyilvánították azt a közös akaratukat is, hogy az együttműködés keretében programjaikról kölcsönösen tájékoztatják egymás tagságát, és lehetőséget biztosítanak a kölcsönös részvételre. A megállapodásról szóló együttműködési szerződést a két szervezet képviselői a napokban írták alá Szabadszálláson – tájékoztatott Greguss Viktor, a kiskunhalasi Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!