Kecskemét

2023.11.08. 20:00

Sümegi György kötetét mutatták be a Cifrapalotában – galériával

Könyvbemutatót tartottak szerdán 15.30-kor Kecskeméten, a Cifrapalotában. A könyv Révész Imre festőművészről és a Kecskeméti Művésztelepről íródott.

Orosz Fanni Flóra

Révész Imre festőművészről írt könyvet Sümegi György

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület közös könyvbemutatóján Sümegi György: Dokumentumok Révész Imre festőművész munkásságáról és a Kecskeméti Művésztelepről című könyvét ismerhették meg.

A kötet Révész Imre születésének 165. évfordulójára, a városszépítő egyesület működésének 40. évfordulójára készült el. A Cifrapalotában megtartott eseményen köszöntőt mondott prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

– „Tisztelegjünk azok előtt, akik létrehozzák, megőrzik és átadják nekünk és utódainknak a kultúrát!” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A kötetet Kulin Ágnes, a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára, valamint Efrán Ferenc, a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia tagja mutatták be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!