Ünnepség

2023.09.21. 12:33

Jubilál a Szecsődi Udvarház

Hét esztendő alatt ötven rendezvénynek adott otthont a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja. Az ötvenedik kulturális seregszemlét szeptember 30-án tartják.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor / archív-felvétel

 – A rendszerváltást követően nyaranta Kunbaracson, a helvéciai állami gazdaság majorjának területén jöttünk össze a zenésztársaimmal, a versmondókkal, a képzőművészekkel, a népi mesterségek művelőivel. Néhány évvel ezelőtt házat vásároltam Kerekegyháza központjában. Színpadot építettem az udvaron, kiállítóhellyé alakítottam a családi házhoz tartozó nyitott helyiséget, majd barátaimmal létrehoztuk művészetpártoló és népszerűsítő közösségünket, ami ma már több mint száz tagot számlál – mondta el Szecsődi György, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja vezetője.

A közösség a kezdetekben leginkább a nyári időszakra tartogatta programjait. Rendszeresen mutatkoztak be alkotó tagjaik, illetve amatőr és profi előadók. A klub népszerűsége egyre nőtt, a kulturális közösség szakmai berkekben is elismerést vívott ki magának.

– Hét év alatt ötven rendezvényt tartottunk, számos alkotóművész és zenész, versmondó lépett színpadra az udvarházban. Az ez évi szezonzáró programunkat igazi kulturális csemegének szánjuk. Faragó István amatőr festő munkáiból nyílt kiállítás, majd Filléres emlékeim című verses, zenés összeállítással készülnek tagjaink. A zenebatárok Beremendi Schultz Henrik, a Marsa -Pulius, a Nemes József -John Lewis, Borsányi Irén – Fábián László duó előadását hallhatják. A program hagyományosan közös énekléssel, tánccal, beszélgetéssel zárul – sorolta a klubvezető, aki hozzátette: közösségünk tagjai emberek, akik hasonlóan vélekednek a világról, a kultúra, a művészet szeretetét helyezik előtérbe. Nem a pénz, hanem az elhivatottság a mérvadó, ez tart össze bennünket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!