Színházi Olimpia

2023.06.23. 10:58

BÁBulatos előadásokkal készül a Ciróka

A Múzeumok Éjszakája bábszínházi programjaival zárul a 10. Színházi Olimpia cirókás eseménysorozata e hét szombaton. Gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhatnak a különböző előadásokon.

Sebestyén Hajnalka

Magamura Alkotóműhely Faust

Fotó: Ciróka

Június 24-én, szombaton két külföldi és három hazai fellépő társulat produkciójával ér véget a 10. Színházi Olimpia gazdag programsorozata a kecskeméti Ciróka Bábszínházban, amelynek keretében április közepétől június végéig különleges produkcióknak lehettek részesei a nézők.

A Cirókások elmondták: a Múzeumok Éjszakáján ismét változatos, a műfaj sokszínűségét bemutató, nem mindennapi előadások várják az érdeklődőket. 19-24 óráig a Ciróka Bábszínház két színháztermében és udvarán minden korosztálynak kínálnak látnivalót.

Elsőként, 19 órai kezdettel a tradicionális olasz vásári figura, Pulcinella szórakoztatja majd a gyerekközönséget, Bruno Leone, nápolyi bábművész előadásában. Az utcai bábozás nagymestere, előadásában a középkorig visszanyúló hagyományokat elevenít fel, hozzájárulva ezzel e fontos színházi műfaj újjáélesztéséhez, megőrzéséhez.

20 órakor Sarkadi Bence, nemzetközi hírű marionett-mester bűvöli el a felnőtt és gyermek közönséget, saját készítésű, faragott marionett bábjaival. A Világjáró Marionettek egy sokszorosan díjnyertes egyszemélyes produkció, mely bejárta a világot. Hat kontinens legnagyobb utcafesztiváljain és legkisebb utcasarkain varázsolta el közönségét.

Dániából érkezik a 21 órakor kezdődő Diva című produkció a Sofie Krog Teater előadásában. Sofie Krog színházában minden megtörténhet. A gyönyörű díva, az epekedő komornyik, a huncut labor-asszisztens és az őrült tudós karakterét egy személyben megformáló színész, forgószínpadon álló kis színházában kelti életre szereplőit, amelyek mögött láthatatlanul áll a középpontban. A fekete humor és a vidám kabaré egyaránt megtalálható a 14 éven felülieknek szóló történetben. 

Az előadások sorát 22 órakor a Magamura Alkotóműhely zárja. A Johanes Doktor Faust ifjúsági és felnőtt közönségnek szóló produkció, amely a 19. századi cseh népi vásári marionettjáték és a családi bábszínházak kukucskaszínpadi hagyományát idézi meg, kortárs vizuális és zenei köntösbe öltöztetve.

A 10. Színházi Olimpia utolsó cirókás rendezvénye a Sex in the Black Hole zenekar koncertjével ér véget 24 órakor. A program a 10. Színházi Olimpia szervezésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!