Tárlat

2023.05.12. 07:00

Újabb kiállítás nyílt a kecskeméti Spalettában − galériával

Az Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület újabb kiállítást rendezett a Spaletta Étterem és Sörházban. Ezúttal Szőke Lászlóné Csomor Eszter és Paulik Ágnes Márta festményei láthatók az étteremben. A kiállított alkotásokat a hónap végéig lehet megtekinteni a helyszínen.

Lizik-Varga Katalin

Szőke Lászlóné Csomor Eszter és Paulik Ágnes Márta művei láthatóak az étteremben

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Szőke Lászlóné Csomor Eszter és Paulik Ágnes Márta közös tárlata csütörtökön nyílt meg Kecskeméten, a Spaletta Étteremben a Kecskeméti Szalon sorozat keretében. 

Az alkotókat Agárdi Gabi festőművész mutatta be a közönségnek, aki egyébként Gróf Zoltánnal 2019-ben indította el a Kecskeméti Művészeti Szakkört, melynek „tanítványai” a most kiállító művészek is. 

Büszke vagyok arra, hogy számos szakmai feladatra is nyitottak – fogalmazott a kiállító alkotókról beszélve Agárdi Gabi. Hozzátette: rendkívül fiatalos és impulzív képeket láthatnak ma itt a jelenlévők. 

Szőke Lászlóné Csomor Eszternek már volt csoportos és önálló kiállítása is, Paulik Ágnes Márta viszont most mutatja be először a festményeit a közönségnek itt Kecskeméten. Mindkét alkotó csupán néhány éve kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel, ma már nyugdíjas napjaikat szépíti meg a festészet. Szőke Lászlóné Csomor Eszter az unokáinak segített rajzolni, amikor fény derült arra, hogy tehetséges ebben. Paulik Ágnes már gyermekkorában érezte a késztetést az alkotásra, de az élete másképp alakult, így pár éve fontolta meg jobban és tett is érte, hogy a festészet a mindennapjai részévé váljon. 

A két alkotó többféle technikát is elsajátított az évek során. Most a legszebb és a legkedveltebb alkotásaikból nyílt meg a tárlat. 

A kiállítás hangulatát emelték a Molnár Melina énekesnő és Németh Zsolt gitárművész által előadott dalok. 

A tárlat munkaidőben 2023. május 30-ig megtekinthető a Spaletta Étterem és Sörházban (Kecskemét, Jókai utca 15.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!