Kultúra

2023.05.11. 18:30

Roma versmondó versenyt rendeztek Kecskeméten − galériával

Cigányul és magyarul is felcsendültek roma versek a sokéves hagyományra tekintő roma vers-, mese- és prózamondó versenyen csütörtökön, melynek ezúttal a kecskeméti Tóth László Általános Iskola adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

A város különböző intézményeiből 19 gyerek nevezett be

Fotó: Bús Csaba

Álmodtam egy világot címet kapta az idei roma vers-, mese- és prózamondó verseny, melyre a város különböző intézményeiből 19 gyerek nevezett be. A verseny célja, hogy az irodalmi műveken keresztül ápolja a roma kultúra értékeit. A diákok roma szerzők verseit, meséit vagy prózáit adhatták elő, illetve magyar szerzők romákról szóló műveit.

A résztvevőket Tóth Betti, a Tóth László iskola intézményvezetője köszöntötte, majd a zsűri nevében Libor Zoltán tanár, író, az iskola nagy barátja szólt. Hangsúlyozta, bár verseny, de mindenki győztes. Egy baráti, szeretetteljes közegben mondhatják el verseiket. 

A verseny az iskola elsőseinek műsorával vette kezdetét, majd következtek szavalatok. Az első két kisdiák – nagy meglepetésre – cigányul és magyarul is előadta a roma verset. A díjátadón nemcsak az irodalmi esemény legjobbjait köszöntötték, hanem a hozzá kapcsolódó Vándorlás című rajzverseny díjazottjait is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!