Kiskunhalas/Óbecse

2023.05.24. 14:35

Nemzetközi sikereket arattak a halasi művészeti iskola zongoristái

Nyolc napon át tartott a szerbiai Óbecsén a 10. Fantast Nemzetközi Zenei Vetélkedő, ahol kiváló eredménnyel szerepeltek a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az eseményen idén 373 fellépő vett részt 6 ország 51 városából.

Pozsgai Ákos

Papp Sarolta és Györgyi Sarolta tanárukkal Juhászné Zelei Judittal

Fotó: Kapott fotó

A rendezvény névadó helyszíne, a Fantast kastély bezárt, így a versenynek ezúttal a Tisza-parti Zlatna Obala szálloda adott otthont. Az alapfokú zeneiskolák növendékei zongorán, hegedűn, gitáron, klarinéton, tamburán és harmonikán játszottak és mutatták meg zenei tudásukat. A versenyeket elosztották nyolc napra, az első három napon a korábbi szokás szerint a zongora volt terítéken 158 versenyzővel, 44 hegedűs, 42 gitáros, 60 harmonikás, 45 tamburás és végül 24 klarinétos versenyző mérte össze tudását.

Papp Sarolta és Györgyi Sarolta, akik Juhászné Zelei Judit növendékei, nemzetközi szinten mutatták be hangszer játékukat elismert, külföldi szakemberek, művészek előtt. A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola zongoristái szép nemzetközi sikereket arattak a versenyen, Györgyi Sarolta második helyezést, Papp Sarolta kevés híján a majdnem a megszerezhető maximális pontszámmal az első helyezést érte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!