Kiskunfélegyháza

2023.05.23. 21:29

Felber Gabriella operaénekes volt a beszélgetéssorozat vendége – galériával

Felber Gabriella operaénekes, a Magyar Állami Operaház énekmestere volt a vendége a Félegyházáról indultak beszélgetéssorozat legutóbbi, keddi állomásának. A könyvtári rendezvény négy éve, dr. Tarjányi József kezdeményezésére indult el, és mára az intézmény egyik legnépszerűbb eseménye. A félegyháziak ugyanis szeretettel és kíváncsian fogadják a városból elszármazott tehetségeket.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár azzal a céllal indította el a helytörténeti beszélgetéssorozatot, hogy hazahívja és bemutassa a tudomány és a művészet területén jelentős eredményt elért személyiségeket. Felber Gabriella örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen mindig szívesen jön szülővárosába. A kedd délután beszélgetéssorozat alkalmával ismét megtelt a könyvtár nagyterme barátaival, rokonaival, egykori osztálytársaival és tisztelőivel. A közönség fényképek vetítésével és részlet bejátszások alapján nyert bepillantást a művésznő pályafutásába. 

A beszélgetésből kiderült, hogy Gabriella már öt évesen tudta, hogy operaénekes lesz. Általános iskolai tanulmányait is a ének-zenei iskolában kezdte. Itt tanított Somogyvári Zoltánné Alíz néni, akinek mint mondta nagyon sokat köszönhet. Tanulmányait a kecskeméti Kodály Zoltán Gimnáziumban, majd Szegeden a Tömörkény István Zeneművészeti Szakközép Iskolában folytatta. Ezek után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Tanulmányai után szerződtette a Magyar Állami Operaház. Számos belföldi és külföldi színházban vendégszerepelt. Elsősorban Wagner-szerepeket énekelt, de ő énekelte 1998-1990 között a Zeneakadémián Puccini Lidércek című operájának női főszerepét. 

Ma már az operában nem énekel, leginkább tanítással foglalkozik. Tarjányi József kérdésére válaszolva elmondta, rendszeresen vállal fellépést esküvőkön, keresztelőkön és temetéseken is. Úgy fogalmazott, hogy egyfajta szolgálatnak, küldetésének tartja ezt a feladatot. 

Felber Gabriella arról is beszélt, hogy a nehéz helyzetekben mindig a hite és az ima segítette. Mint mondta, hisz abban, hogy mindenkinek feladata, küldetése van ezen a Földön és ezt kell megtalálni. Neki az éneklés az útja, amit mindig teljes odaadással tesz. Erről a félegyházi közönség is meggyőződhetett, a művésznő ugyanis több dallal is megajándékozta a beszélgetéssorozat vendégeit.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!