Kultúra

2023.04.21. 19:12

Bácsalmáson is folytatódnak a térzenei programok – galériával

Pénteken délután szabadtéri koncertet tartottak a bácsalmási Backnang Emlékkútnál. A 2021. júliusában elindított Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene.

Juhász Jenő

A pécsi Harmónia vonósnégyes bácsalmási bemutatkozása

Fotó: Juhász Jenő

Marián Kata, a bácsalmási kulturális intézmény vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy Bácsalmás városa is csatlakozott a nagysikerű térzene programsorozat idei évadjához. A bácsalmási járás székhelyén 30 alkalommal, általában péntekenként kerülnek megrendezésre a különböző zenei bemutatók. A változatosságra törekedve billentyűs, vonós, pengetős vagy fúvós koncerteket láthat és hallhat az érdeklődő közönség. A tavaly nyáron kezdődött és sorozatban eddig már 16 fellépő zenekarral szórakoztatták a résztvevőket. A Harmónia kvartett mostani bemutatkozását követi egy pécsi ütőshangszeres trió interaktív koncerttel, majd a zalaegerszegi duó egy latinos műsorral, és a közkedvelt Madarasi Fúvószenekar.

A Harmónia Vonósnégyes a Pécsi Bazilika Mozart zenekarának alapító tagjaiból alakult. Felléptek többek között Budapesten, Grazban, Salzburgban, Tihanyban, Pannonhalmán, Egerben és Miskolcon. A vonósnégyes tagjai: H. Büttner Orsolya( hegedű), F.Bartha Noémi( hegedű), Murin Jaroslav( brácsa) és Szakács Viktória( cselló). Mindannyian a Pannon Filmharmonikusok művészei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!