Ünnepség

2023.03.07. 15:05

Orbán Viktor miniszterelnököt is Kiskőrösre várják a nemzeti ünnepen

Kiskőrös a Petőfi 200 emlékév keretében többnapos rendezvénysorozattal készül az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójánra.

Barta Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök Kiskőrösön tart ünnepi beszédet március 15-én

Forrás: Mediaworks Archív

A rendezvények már március 14-én kezdődnek. Este 17 órakor kiállításmegnyitót tartanak a Petőfi Nevét Viselő Középiskolák Találkozója alkalmából a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum galériájában. 

Egy órával később a rendezvények helyszíne átkerül a Petőfi tér 9. elé, a Szolgáltatóház előtti parkoló térségébe. Itt rendezik meg a Márciusi ifjak és népek tavasza elnevezésű ifjúsági találkozót és kulturális zenés műsort, amihez flashmob is kapcsolódik.  19 órakor kezdődik a Hétszínvirág Alapítvány Táncháza, kísér Pogrányi Miklós és zenekara, közreműködik a Kiskőrös Néptáncegyüttes.

Másnap, március 15-én reggel 8 órakor önkormányzati elismeréseket adják át a polgármesteri hivatal dísztermében. 9.15-kor Térzene veszi kezdetét a Kiskőrös Város Fúvószenekarának közreműködésével. Az ünnepélyes zászlófelvonás 9.30-kor kezdődik, majd Kokárdatűzésre kerül sor a kiskőrösi első évfolyamos általános iskolások számára. A Petőfi-szobornál 10 órakor főhajtáson vehetnek részt az érdeklődők.

14.30-kor veszi kezdetét a díszünnepség a Petőfi téren, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a költő szülőháza előtt tart ünnepi beszédet. 18 órakor kezdődik Rúzsa Magdi koncertje a szolgáltatóház előtti parkolóban, a belépés díjtalan. 

Március 16-án, 16 órakor Foltok és láncszemek címmel a Szellőrózsa Foltvarró Kör és a Kiskőrös Rózsája Horgoló Kör Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódó alkotásait mutatják be a Petőfi Sándor Művelődési Központban. 18 órakor kezdődik a Forgatós Táncegyüttes Egy gondolat bánt engemet című táncszínházi előadása a művelődési központban. 

Március 17-én, pénteken délután 16 órakor a múzeum kisgalériájában mutatják be a Fejezetek a kiskőrösi Petőfi-kultusz történetéből című tanulmánykötetet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!