Kikapcsolódás

2023.01.20. 07:00

Ezen a hétvégén is sokféle program várja az érdeklődőket Kecskeméten

A legtöbb a könyvtárban, de a Planetáriumba is érdemes ellátogatni.

Sebestyén Hajnalka

Helen Doron angol baba-mama foglalkozás a könyvtárban

Forrás: Katona József Könyvtár

A Katona József Könyvtár ettől a héttől már szerdától szombatig fogadja a látogatókat. A bőséges programkavalkádból jut péntekre és szombatra is. Pénteken rögtön három eseményre is várják az érdeklődőket.

Kecskeméten évek óta működik a Sántha György Emlékkör, tagjai most pénteken 15 órakor újra találkoznak. Dr. Sántha György költő 1884-ben született és 1974-ben halt meg. Tősgyökeres kecskeméti volt, de élete egy részét Jakabszálláson töltötte, a kúriájában sok neves kortárs költő és író megfordult. Az évnyitó eseményen léleksimogató versek hangzanak el. A kört a kecskeméti költő emlékére alapította és vezeti Benkő Irén.

A könyvtárban pénteken 16.30-tól újra lesz Horgolóra foglalkozás, mely tavaly év végén debütált, nagy népszerűséggel. A horgolás iránt érdeklődőknek ezúttal is Bitó Dóra könyvtáros segít egészen az alapoktól.

S aki már a könyvtárban jár, figyelmébe ajánljuk a Petőfi emlékére rendezett új dokumentumkiállítást a helyismereti gyűjteményben. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a nagy magyar költő életét ismerheti meg mélyebben a könyvtárlátogató.

Szombaton szintén gazdag a programkínálat a könyvtárban. A kisgyermekeseket Fazekasné Endre Éva gyermekkönyvtáros 10 órától várja a Helen Doron angol baba-mama foglalkozásra. Szintén a kisgyermekeket szólítja meg 15 órakor a népszerű családi mesedélután. A Túl az Óperencián foglalkozáson Holleanyó történetét meséli el Rendekné Nyul Marianna gyermekkönyvtáros.

A felnőttközönségnek kedvez 16 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából hallható előadás. Hagyomány és Társadalom című program vendége Agócs Gergely népzenekutató, népzenész lesz.

A fiatal korosztályt célozza meg a 15 órakor kezdődő Robotépítők foglalkozás, ahol a diákok Molnár Dániel könyvtárostól tanulhatnak. Szombaton egész nap társasjátékozhatnak is az érdeklődők. 10 és 18 óra között zajlik társasjáték nap, melynek keretében 16 és 17.30 között vicces kocsmakvízben is bizonyíthatják tudásukat a bátor vállalkozók.

A Katona József Könyvtár mellett a Planetárium programjait is érdemes megtekinteni. A kisebbeknek ajánlják szombaton 15 órától a Közeli bolygók érdekességei gyerekszemmel című gyermekműsort. A nagyobbakat megszólító előadás 16.30-kor kezdődik, címe Hold és Apolló program. Az érdeklődőket Bondár Péter szakelőadó várja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!