Petőfi 200 programsorozat

2022.10.13. 21:09

Színes, kulturális rendezvényeket tartanak a hétvégén Kiskőrösön

A Petőfi 200 programsorozat keretében a hétvégén kulturális rendezvényekre várják az érdeklődőket Kiskőrösön.

Barta Zsolt

Pénteken 16 órakor Petőfi Sándor élete címmel szabadtéri 3D kiállítás megnyitójával indul a program a Luther sétányon. Ezt követően a közterületeken megvalósított Petőfi-látványosságok átad ünnepsége következik (Petőfi versautomata, verspadok, Várostörténeti Digitális Túraútvonal, János Vitéz Park). A Petőfi Sándor Művelődési Központ emeletén Prepszent István gyűjteményéből Emlékek a kiskőrösi Petőfi-kultusz történetéből címmel nyílik tárlat 17.30-kor. Majd 18.30-tól fényfestés lesz a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból Petőfi Sándor szülőházánál. A nap folyamán, 10–15 óra között óriás Petőfi-Lego építése kezdődik a Petőfi Sándor Művelődési Központ árkádjánál, majd 11-kor a történelmi emlékhely avatóünnepségét tartják meg a Petőfi-szülőház előtti téren.

Szombaton 12 órakor lesz a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban a Költőnek szült anyám című állandó kiállítás ünnepélyes megnyitója, majd kurátori tárlatvezetést tartanak. Este hatkor Kutyifa Anikó és Kutyifa Ágnes Szeder barátokra lel Kiskőrösön című könyvének bemutatója lesz látható a János Vitéz Látogatóközpontban. Ezt követően, 19 órakor Tolcsvay László és az FG-4 zenekar ad koncertet a Petőfi téren.

Vasárnap 9 és 17 óra között Petőfi gyermekpark várja a kicsiket a belvárosban. Ügyességi, tudományos és hagyományőrző-népi játékok, foglalkozások lesznek a Petőfi téren. 15 órakor Petőfi Kínában címmel különös előadást rendeznek arról, hogyan is jutott el Petőfi költészete Kínába, milyen is a Petőfi-kultusz napjainkban Kínában. Ennek helyszíne a Petőfi Sándor Művelődési Központ színházterme lesz. A gazdag hétvége egy 18 órai rendezvénnyel, a Kávészünet zenekar koncertjével ér véget a Petőfi téren, az együttes a szabadtéri színpadon lép majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!