Alkotás

2022.10.19. 12:41

Graffiti technikával alkottak a szabadban a kecskeméti gimnazisták

A kecskeméti Katedra Általános Iskola és Középiskola művészetis diákjai nagyméretű dekorképeket festettek a napokban. A 13. évfolyamos tanulók a Spartacus sportcsarnok előtt a szabadban alkottak. A munkához graffiti spray-ket is használtak.

Sebestyén Hajnalka

A munkához graffiti spray-ket is használtak.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Katedra két művésztanára, Kun-Sebők Kata és Istvánffy Ilona kísérte el a diákokat a szabadtéri festésre. Az alkotói munkából ők maguk is kivették részüket.

– A két 13. évfolyamos osztály kihelyezett grafikai óra keretében készítették a képeket. Nem ez az első alkalom, hogy szabadban alkothatnak, melynek sok előnye van – mutatott rá Kun-Sebők Kata tanárnő. – Egyrészt megismerik általa, milyen nagyméretben festeni, másrészt csapatban dolgoznak. A tanulók öt csapatot alkottak, a hatodik képet mi tanárok festettük meg. Mindenki nagyon kreatív, de fiatalos témát választott. Voltak, akiket az asztalitenisz ihletett meg, hiszen a Spartacusban e sportágnak hódolnak a versenyzők. Megjelent a képeken például a retro jegyében Csőrike és Szilveszter, vagy éppen a napjainkban divatos Doodle figura, továbbá graffitis feliratok, valamint két csapat közös képet hozott össze merész színvilággal.

A diákok első körben az ötletelés után stencileket készítettek, majd azokat fújták ki később a képekre graffiti spray-vel.

A szabadtéri festés alapanyagát a Spartacus támogatta, melyre a saját Egészség-Ifjúság Alapítványa nyert pályázati támogatást. A sportlétesítmény kérte fel a Katedra gimnáziumot, hogy a diákjai készítsék el az alkotásokat. A nagyméretű képek a jövőben a Spartacus sportcsarnok épületében lévő Eleven Közösségi Tér falait díszítik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!