Lelkes Bernadett

2022.09.10. 20:00

Természetfotóival, portéival mutatkozott be az izsáki fotográfus Fülöpszálláson

Lelkes Bernadett képeiből nyílt kiállítás a napokban Fülöpszálláson. A tárlaton természetfotóival, portréival mutatkozott be az Izsákon élő fotográfus. A művészcsaládból származó Lelkes Bernadett már gyermekkorában megismerkedett az alkotás szépségével.

Gulyás Sándor

Minden egyes fénykép felbecsülhetetlen érték – vallja Lelkes Bernadett 

Fotó: L. B.

– Mindig is vonzott a grafika és a fényképészet. A fotózás iránt komolyabban középiskolás éveim alatt kezdtem érdeklődni. A hagyományos filmes gép után megismerkedtem a digitális technikával. A fotózásra sokáig csak hobbiként tekintettem. Az érettségi után elvégeztem az ipari termék- és formatervező mérnöki képzést, majd az építőiparban kezdtem el dolgozni. A fotózás továbbra is fontos része volt az életemnek, így elhatároztam, hogy beleásom magam a fényképezésbe – idézte fel pályájának kezdetét a fiatal fotográfus.

Lelkes Bernadett 2016-ban végezte el az alkalmazott fotográfus iskolát. Jelenleg főként marketinggel, katalógusszerkesztéssel és termékfotózással foglalkozik, emellett fotózásokat vállal és a maga kedvére is fényképez. Az ezekből a felvételekből összeállított képanyaggal mutatkozott be Fülöpszálláson, illetve a környező településeken.

– Minden egyes fénykép felbecsülhetetlen érték. Egyfajta időkapszula, ami megőrzi érzéseinket, a hangulatokat, a színeket, az illatokat, a pillanat történetét. Ezt a mottót igyekszem alkalmazni minden fotózásomnál, hogy más is átélje mindazt, amit érzek. Leginkább a portré, az absztrakt, és természetfotózás áll közel hozzám. 

Szeretek az emberekkel kommunikálni, belelátni a világukba és dokumentarista szemmel megörökíteni őket. A valóságot kívánom bemutatni, belevinni a képbe a gondolatiságot 

– fogalmazott az alkotó.

Lelkes Bernadett első bemutatkozása a Pesti Vigadóban volt egy családi kiállítás keretében. A sikeren felbuzdulva határozta el, hogy közszemlére teszi alkotásait. A koronavírus-járvány miatt a megvalósítás több mint két esztendőt késett. A tehetséges fotográfus tavasszal Izsákon debütált, majd a környező településekre is elvitte a tárlat anyagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!