Kultúra

2022.07.31. 08:30

Kuratóriumot állítanának fel a zománcművészeti alkotások kezelésére Kecskeméten

Király József kérdést nyújtott be a polgármesternek, arról, hogy mi lesz az értékesíteni kívánt Nemzetközi Zománcművészeti Műhelyben található művek sorsa. Király képviselő ez ügyben kuratórium felállítását javasolja.

Horváth Péter

A Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely épületének értékesítéséről még korábban döntött a testület

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A közgyűlés előző ülésén döntött a Nemzetközi Zománcművészeti Műhely Bethlen körúti ingatlanának értékesítéséről. A képviselő indítványában leírja, hogy ott működött a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotótelep is, amelynek négy évtizede alatt számtalan híres művész dolgozott és többektől maradt ránk értékes műalkotás. 

A képviselő érdeklődött, hogy az önkormányzat gondoskodik-e a művek elhelyezéséről és megfelelő kiállítótérben való bemutatásukról, valamint ki kezeli a zománcművészeti gyűjteményt.

Király József felszólalásában elmondta, hogy az intézményben készült alkotásokból egy megfelelő szakértőkből álló kuratórium kiállítási anyagot állíthatna össze.

A polgármester válaszában kifejtette, hogy decemberre készül el a Kortárs Művészeti Műhelyekkel és a Hírös Agórával kapcsolatos koncepció, és a javaslatot annak részévé teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!