Kecskemét

2021.08.30. 12:26

Kortárs szerzők állnak az Ünnepi Könyvhét fókuszában

Kecskeméten a könyvtárnál szerda és szombat között zajlanak a 92. Ünnepi Könyvhét programjai. Emellet szombaton a könyvtár családi programokkal ünnepel is.

Sebestyén Hajnalka

Budapest, 2014. június 14. Az Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren 2014. június 14-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Mohai Balázs

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója által szervezett ünnepi programokat ismert hazai szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők.

Szerdán, 17 órakor Kellerwessel Klaus A 77 fejű herceg éneke című kötetét mutatják be, az íróval beszélget Pandur Petra színháztörténész, könyvtáros.

Csütörtökön 17 órakor tartják a rendezvény ünnepélyes megnyitóját. Köszöntőt mond dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, majd Füzi László A világ változása című könyvbemutatója lesz, a szerzővel Bombitz Attila és Virág Zoltán irodalomtörténészek beszélgetnek.

A megnyitó előtt több író is dedikál, 15 órától Demeter József, a Tinitanoda és Angela Murinai, a Mikor feltámad a szél című könyv írója dedikál, majd 16 órától Pál Sándor Attila Rokonok című könyv szerzője.

17.30-tól könyves várostörténeti sétára invitálják az érdeklődőket a Séramóra Sétairodával.

A rendezvényt csütörtökön 18 órakor Bajáki Zsanett Magánykiadás című könyvének bemutatója zárja, a szerző felolvas a könyvéből és dedikál is.

Pénteken 10 és 14 órakor között a kisebbeket várják a Tinivilág részlegre, ahol a Mesélő ABC könyv szerzője, Balázs Ágnes meseíró lesz a vendég. 14.30-tól Ritter Ida, a Nagyobb Ő – Katolikus papból lett református lelkipásztor feleségének vallomása című könyvét ismerhetik meg az érdeklődők. 16 és 17.30 között legendás lényeket készíthetnek a gyerekek a kézműves foglalkozáson, majd 17 órakor kezdődik a Trendalelke Könyves Villámcsődülete. Végül 17.30-19.00 óra között Könyv és zene címmel lemez-böngészdét tart DJTwoB, azaz Borda Balázs lemezlovas.

Szombaton 9.30-tól újra Ritter Ida várja a könyvbarátokat.

A közönség 14 órakor Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter regények fordítójával hallhat beszélgetést, aki azt követően 18 óráig dedikál is.

15 órától Szűcs Péter a Dharma – Egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig című kötetét dedikálja. Végül 16.15-től az érdeklődők Fehér Szilviával, a Két állomás között című könyv szerzőjével találkozhatnak.

Szombaton 10 órától zajlik a könyvhét programjaival párhuzamosan a könyvtár családi napja is, annak apropóján, hogy továbbra is az intézmény működtetheti a megújuló Europe Direct Bács-Kiskun megye elnevezésű európai uniós információkat szolgáltató irodáját és megyei információs hálózatát. Szombaton ünnepélyesen is átadják az irodát. Emellett 10 órától a könyvtár előtt zenél a Mosolyra Hangolók együttes, és megkezdődnek a Kiskunsági Nemzeti Park környezetvédelmi programjai és játékai, valamint az Ismerd meg a Könyvtárat elnevezésű játék. 11 órakor az Argos kutyaiskola kutyás bemutatója látható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!