Kecskemét

2021.06.17. 19:31

Mészöly Miklós íróval ismerkedhetünk a könyvtárban

Folytatódnak a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár népszerű sorozatai a következő napokban.

Sebestyén Hajnalka

Reiger László volt a felelős a megyei könyvtár kivitelezéséért is a kilencvenes évek közepén

Fotó: BUS_CSABA

Az Utazók a könyvtárban című turisztikai sorozat keretében június 17-én, csütörtökön 17 órakor kezdődött B. Horváth Judit előadása. A Petőfi Sándor Református Gyakorló Általános Iskola tanára Az amerikai álom – és a valóság című előadásában a héthónapos kinttartózkodásáról mesélt. Egy hét múlva, június 24-én, csütörtökön 17 órakor pedig dr. Szilassi Péter PhD geográfus számol majd be etiópiai kalandozásáról.

A Katona József Könyvtár „Nem középiskolás fokon…” sorozatában holnap, június 18-án 17 órakor debütál az új előadás az intézmény honlapján és YouTube-csatornáján, mely később is visszanézhető. Mészöly Miklós ismerhető meg általa egy teljesen új oldaláról.

Méltatlanul kevesen ismerik a XX. század egyik legnagyobb hatású hazai íróját. Mészöly Miklós sok kortársára és a későbbi művész generációkra is nagy hatással volt, de mivel egy kultikussá magasztalt kötet sem szerepel az életművében, ezért az átlag olvasó kevéssé ismeri. E háttérbe szorított, nyelvújító, sokoldalú és mindig változni, megújulni képes íróról 2020-ban jelentette meg Szolláth Dávid Mészöly Miklós című monográfiáját. A kötetről, annak fogadtatásáról és az életműről Márjánovics Diána irodalomtörténész, szerkesztő és kritikus beszélgetett a szerzővel, a szintén irodalomtörténész, szerkesztő és kritikus Szolláth Dáviddal. A könyvbemutatóról készült felvételből állították össze az online előadás anyagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!