kultúra

2021.05.29. 17:29

A Bács-Kiskun megyei írók és költők újra tudnak személyesen találkozni

A következő hetekben már személyesen is találkozhatnak a Bács-Kiskunban élő költők és írók.

Sebestyén Hajnalka

Kovács István József az otthonában

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A megyében élő költők is egyre bátrabban nyitnak egymás felé. Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének elnöke elmondta: a következő hetekben már személyesen is találkoznak több alkalommal, így már nem csak telefonon és az interneten tartják a kapcsolatot.

– Június első hétvégéjén a budapesti Krúdy Irodalmi Kör és Szalon írótábort rendez, melynek Kiskőrös ad otthont. Az irodalmi eseményre a baráti körünket is meghívták, én és Menyhei József íróbarátom biztosan, de lehet, hogy még mások is részt vesznek rajta – jegyezte meg Kovács István József.

– Örülünk, hogy személyes jelenlét mellett lehetőségünk lesz megosztani az elmúlt év tapasztalatait, mind irodalmi oldalról, mind személyes szempontból.

A járvány hatására rengeteg vers született a tagtársak tollából, csak én vagy kétszázat írtam. Ugyanakkor sajnos három társunkat is elragadott a kór, így róluk is megemlékezünk – tette hozzá.

A megyében élő költők másik két népszerű irodalmi találkozóhelye is hamarosan újraindul.

– Kerekegyházán, a Szecsődi Udvarházban június utolsó szombatján újra összejövünk, valamennyien nagyon várjuk már. Szecsődi György tagtársunk otthonában nemcsak írók, költők, hanem zenészek és képzőművészek is együtt szórakoznak, kulturálisan kikapcsolódnak. Kecskeméten, az Otthon Kávézóban az Irodalmi Kávéházunk is folytatódik a nyáron, de a Hírös Agórában havonta megtartott irodalmi délutánunkat csak szeptemberben folytatjuk, ha engedik a járványügyi szabályok – mondta a kör elnöke, aki végül elárulta, hogy a Magyar Múzsa kiadványban is hamarosan olvasható tőle több vers.

Kovács István József az otthonában
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!