színház

2021.04.19. 15:26

Bizonytalan ideig csúszik a Rejtő-est premierje Kalocsán

A Kalocsai Thália Társulat továbbra sem tud próbálni, így valószínűleg elölről kell kezdeni annak a műnek a színpadra állítását, amelyen a járvány második hullámának kitörésekor dolgoztak.

Gábor János

Biztonságosan csak a városi színházban láthatnának munkához, de az intézményt a fertőzésveszély miatt továbbra sem használhatják, míg máshol szintén komolyan fennáll a megbetegedés esélye. Addig is, amíg újra találkozhatnak a város és a régió közönségével, videón dolgoznak fel klasszikus vígjáték-jeleneteket, amelyeket a közművelődési intézmény is bemutat.

– Mi is megpróbáljuk betartani, hogy egyszerre ne legyünk sokan egy helyen. A szavalatokat egyesével vesszük fel, egy operatőrrel, míg a vígjátékjelenetekből olyanokat választunk, amelyekhez elég néhány fő

– magyarázta Jambrik Ibolya társulatvezető, hozzátéve: a rögzített videókból egy Karinthy-darab olvasópróbája és néhány szavalat már elérhető, a Kalocsai Thália Társulat, illetve a Művelődési Központ Kalocsa Facebook-oldalakon.

– Nagyon várjuk, hogy újra közönség elé léphessünk, és megint legyen premier. Igyekszünk minél előbb színpadra állítani az új műveket – szögezte le, egyelőre nem vállalva lehetséges premierdátum megjelölését.

Jambrik Ibolya az újonnan készülő adaptációról csak annyit árult el, hogy egy Rejtő-est lesz, és már javában zajlottak a próbái, amikor ősszel ismét minden intézmény bezárta a kapuit. Lévén már sok idő telt el azóta, hogy utoljára dolgozhattak a színpadi beállításokon, már nem lesz elegendő felújító próbákat tartani, így ha lesz is nyitás, valószínűleg hónapokkal tolódik az eredetileg idén tavaszra tervezett premier. A rögzített videókból egy Karinthy-darab olvasópróbája is elérhető már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!