kulturális örökség

2021.03.01. 11:05

Gyarapodott a bácsalmási értéktár

A kulturális örökség kategóriában hat, míg a turizmus és vendéglátás kategóriában egy nemzeti értékkel bővült a helyi értéktár.

Juhász Jenő

A szülőföldjükről elűzött népek emlékműve

Fotó: Juhász Jenő

 

Fotó: Juhász Jenő

A polgármesteri döntés alapján az alábbi kulturális örökségeket vették fel a helyi értéktárba: Bácsalmási római katolikus templom – Szent Kereszt Felmagasztalása Plébániatemplom, Bácsalmási Református Templom, Siskovics-kúria, Szülőföldjükről elűzött népek emlékműve, Bácsalmási tájház és udvara, valamint a Backnang-emlékkút, míg a turizmus és vendéglátás kategóriában a Natúrparki Látogatóközpont – Bácsalmás. Ezzel 28-ra emelkedett a települési és a megyei értéktárba bejegyzett nemzeti értékek száma.

Bácsalmás büszkeségei a megyei értéktárban: Skorutyák kékfestő műhely és családtörténeti kiállítás, Dulity Tibor népművészeti, festőművészi és képzőművészi munkássága, Bácsalmási zsidó temető és a gyapjas gyűszűvirág. A települési értéktárban egy épített környezeti, 12 kulturális örökség szellemi és tárgyi javai, négy agrár- és élelmiszer-gazdasági, valamint egy egészség és életmód kategóriájú örökség található.

A szülőföldjükről elűzött népek emlékműve
Fotó: Juhász Jenő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!