színház

2020.12.09. 17:23

Három premierrel készül a kecskeméti nemzeti az újranyitásra

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egész társulata szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással és a mihamarabbi viszontlátásban reménykedve próbálja az új előadásokat. Emellett egy izgalmas új projekt is útjára indult: film készül a korábbi, Csoportterápia musicalből. A közelgő ünnep alkalmából pedig egyedi adventi kalendáriummal örvendeztetik meg a nézőket.

Bajáki Zsanett

Fotó: Ifj Háry Péter

Három előadás próbái futnak

Az egyik előadás, amelynek próbafolyamatai jelenleg is zajlanak Eisemann Mihály operettje, az Egy csók és más semmi, amelyet a Nagyszínház színpadán, Szőcs Artur rendezésében, többek között Koltai-Nagy Balázs, Orth Péter, Szabó Dorottya, Pál Attila és Csombor Teréz főszereplésével láthatnak majd a nézők. A népszerű zenés darabban közreműködik a kecskeméti nemzeti színház énekkara és zenekara is. A fülbemászó dallamokkal kísért történet egy válni készülő fiatal asszonyról szól, aki a bírósági per alatt beleszeret egy fiatal férfiba, nem tudván, hogy ki is ő valójában...A műfaj kedvelői egy igazán humoros, félreértésekkel teli előadásra készülhetnek, kiváló zenei kísérettel.

Fotó: Ifj. Háry Péter

 

A Kelemen László Kamaraszínházban Woody Allen 1992-ben megjelent, Férjek és feleségek c. filmjének színpadi adaptációja kel életre Szente Vajk rendezésében. Az egyszerre elgondolkodtató és nevettető, tanulságokat és elrettentő példákat kínáló történet középpontjában a mindenkori romantikus kapcsolatok újrarendeződése áll.

Fotó: Ifj. Háry Péter

A két házaspár tagjait Szemenyei János, Märcz Fruzsina, Hajdú Melinda és Adorjáni Bálint alakítja.

Igazi örömjáték a Danyi Judit-Hegedűs Zoltán színészházaspár számára a Jövőre, veled, itt 2., amelyet az első résszel megegyezően Szerednyey Béla rendez a Ruszt József Stúdiószínházban. Doris és George titkos szeretői viszonya még mindig tartogat fordulatokat és megannyi kacagtató jelenetet. A romantikus vígjáték mindkét része önálló produkció, így az is garantáltan jól fog szórakozni, aki lemaradt az első részről.

Itt vagyunk egymásnak – Elindult a Kecskeméti Nemzeti podcastja

Hajdú Melinda színésznő volt az első vendége a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház új podcastjának, amelyet Tóth Kata dramaturg indított Itt vagyunk egymásnak címmel a Spotify-on. A megható és kedves történetek, anekdoták és színházi kulisszatitkok csodás alkalmat nyújtanak a színház tagjainak mélyebb megismerésére.

Filmként éled újjá a Csoportterápia

Az FP Films Kft. és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közösen indult a Nemzeti Filmintézet pályázatán, amelynek keretében színházak és filmesek összefogásával készülnek produkciók streaming szolgáltatásra és televíziós forgalmazásra. A nyertes pályázatnak köszönhetően a Csoportterápia című filmet már javában forgatják Kecskeméten, amelyben az eredeti szereposztásból Hajdú Melindát, Aradi Imrét és Dobó Enikőt láthatják viszont a nézők, hozzájuk Szente Vajk, Jankovics Anna és Járai Máté csatlakozott.

Szente Vajk, mint szerző és szereplő a Csoportterápia című forgatáson
Fotó: Ifj Háry Péter

Zenés ünnepi meglepetéssel is készül a színház a rajongóknak

Decemberben minden nap exkluzív meglepetéssel szolgál a teátrum a hírlevélre feliratkozóknak: a társulat tagjai egy-egy kedvelt zeneszámmal varázsolnak ünnepi hangulatot az otthonokba. Az előadók által választott dallamok csendülnek fel 24 napon keresztül a kecskeméti nemzeti színészeinek, énekkari tagjainak és zenészeinek jóvoltából, valamint egy balett etűdöt is láthatnak a színház táncosainak előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!