jótékonyság

2020.12.14. 19:19

Betegsége ellenére is alkot Milán, akinek a Mélymerülés magazin gyűjt

A januárban útjára indult Mélymerülés utcalap idei negyedik lapszámának kedvezményezettje Pongó Róbert Milán, aki 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorul.

Bajáki Zsanett

A helyi kortárs alkotók műveinek teret adó Mélymerülés utcalap idén januárban jelent meg először, azzal a céllal, hogy bevételéből a közösségek perifériájára került, mélyszegénységben élőket, vagy „csak általában” a komoly szociális problémákkal küzdőket segítse.

A múlt héten napvilágot látott negyedik lapszám eladásaiból ezúttal Pongó Róbert Milánt támogatják a szervezők, aki 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorul idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs problémái miatt. Milán sajnos Duchenne-féle genetikai betegséggel él. Hihetetlen az élet iránti szeretete, a küzdése, a kitartása, az ereje, amit egy tehetséggondozó pedagógus segítségével rajzolással és festéssel is gyakran kifejez.

Pongó Róbert Milán örömmel alkot

A szerkesztőbizottság a kiadóval egyetértésben úgy döntött, hogy a járványra való tekintettel, ezúttal csak online formában teszik elérhetővé a lapot, amelynek alkotói között szerepel A. Fehér Vera (szöveg), Bodri Ferenc (képzőművészet), Kellerwessel Klaus (próza), Király László György (vers és fotó), Farkas Gábor (képzőművészet), Koloh Elek (vers), Komlós József (vers), László-Kiss Dezső (képzőművészet), Léber László (képzőművészet), Miklós Árpád (képzőművészet), Pál Nagy Balázs (képzőművészet) és Zsembery Péter (próza). A neves helyi művészeknek teret adó kiadványt a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület honlapján nyitott webshopon keresztül lehet megvásárolni és így elolvasni azt. Aki teheti és szeretné további felajánlást is küldhet a tehetséges fiatalember támogatására a Védőháló Egyesület 11732002-20422392- as számlaszámára.

Milán egyik festménye

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!