GALÉRIÁVAL

2020.10.17. 07:43

Amatőr fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás Halason

Amatőr kiskunhalasi fotósok alkotásaiból nyílt 4félekép(p)?! címmel fotókiállítás csütörtökön a kiskunhalasi Művelődési Házban. Jákob Klára, Meszes Éva, Bánóczki Rita és Szabó Edina nem először mutatják meg tehetségüket a halasi közönségnek, de ez az első alkalom, hogy közös kiállításra vállalkoztak.

Mester-Horváth Nikolett

A négy alkotó a kiállítást szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. fotókiállításán találták meg egymással a közös hangot. Bánóczki Rita és Szabó Edina a tavalyi Halasi Zsidó Fesztivál keretein belül egy, a helyi zsidóság életének pillanatait bemutató fotótárlattal örvendeztette meg az érdeklődőket. Jákob Klára és Meszes Éva is tavaly mutatkozott be a helyi közönségnek Szívvel-lélekkel című közös kiállításukkal a Vasutas Művelődési Házban.

A tárlatot Kovács Iván, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. főszerkesztője nyitotta meg. Elmondta, hogy széles archívumból válogattak össze képeket az amatőr fotósok a portréktól, a fekete-fehér fotókon, a tájakat és épületeket ábrázoló képeken át a makrofotókig. – A felvételeken egyértelműen látszik, hogy értő kezek munkája. A technika és a fényviszonyok ismeretében olyan alkotásokat hoztak létre, amelyek új látószögből is képesek megmutatni egy pillanatot – hangsúlyozta.

Kovács Iván arról is beszélt a jelenlévőknek, hogy a falra került munkákat a fotósok közösen válogatták ki, egymásnak tettek javaslatokat arra, kinek melyik alkotását lenne érdemes kiállítani. – Azt gondolom, a fényképek sorrendisége és a tematizálás jól átgondolt, követhető. Az itt látható huszonnégy fotó tükrözi az alkotók látásmódját. Gratulálok a bátorságukhoz – zárta gondolatait a főszerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!