GALÉRIÁVAL

2020.09.10. 09:09

Tárlat nyílt a nagykőrösi amatőr fotósok munkáiból

A Nagykőrösi Fotóklub tagjainak fotográfiáiból nyílt kiállítás szerdán 365 címmel Nagykőrösön, az Arany János Kulturális Központ Rácz József Galériájában. A tárlaton a klub 12 tagjának munkái tekinthetők meg szeptember 28-ig.

Horváth Péter

A fotóklub 2018 novemberében kezdett el működni a kulturális központban Botocsak Péter fotóművész vezetésével. Mára egy lelkes fotós csapat jött létre Nagykőrösön, akik bekerültek a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége tagjai közé és céljaik között országos, illetve nemzetközi pályázatokon való részvétel is szerepel.

A tárlatot dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere nyitotta meg, aki az amatőr fényképészek munkáját méltatta. Megfogalmazása szerint az amatőr státusz jelentése, hogy nem hivatásszerűen fotóz valaki, ugyanakkor szabadidejét a fotográfiának szenteli. A szó magába foglalja a szüntelen tanulást, fejlődést, a témakeresést és a még inkább nyitott fotósszemmel élt életet. A polgármester elmondta, hogy a KÖVA Zrt. által meghirdetett pályázat célja az volt, hogy összegyűjtse a legszebb képeket és ösztönözze a város karakteres pillanatainak megörökítését.

– Jól látható volt, hogy a pályázók között is többen vannak, akik nem csak szeretik a fotózást, de hajlandóak időt és pénzt is áldozni arra, hogy még jobb eredménye legyen egy expozíciónak – illette elismerő szavakkal a fotósok munkáját a polgármester és hozzátette, hogy sokan ismerik Nagykőrösön Botocsak Péter szakmai életútját, melynek egyik ékköve a fotóklub. – Lelkes amatőrök mestere lett, érti és tanítja a fotózás fortélyait. Tanít látni vagy elképzelni egy-egy képet, kompozíciót és azt, hogy a tagok miként tudják az elképzelést egy szép fotó formájában megvalósítani – mondta Czira Szabolcs.

A megnyitón a Weiner Leó Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, Gyürü Veronika fuvolán és Horogszegi Jánosné zongorán adták elő Faure Álom után Dolzsikov Románc című darabjait.

A tárlaton Némedi Edit, Palozai Péter, Klinkó László, Balog Edit, Baráth Emília, Vinczéné Fricska Erika, Bognár Fanni, Bozsik József, Varga István, Major Edina, Varga Róbert és Palotainé Grónai Éva fotográfiái tekinthetők meg szeptember 28-ig minden hétköznap 10 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!