GALÉRIÁVAL

2020.09.16. 20:36

Egy évig díszítik a miklósi városháza falait Honti László képei

Honti László rajztanár, festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a minap a kunszentmiklósi városházán.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

A tárlatot Balogh Mihály nyugalmazott könyvtárigazgató nyitotta meg. A méltatás, tekintettel a járványveszélyre, előre felvett videó felvételről hangzott el. A kiállításmegnyitó hangulatát az X-Bár együttes műsora tette még emlékezetesebbé.

Honti László évtizedeken át tanította a művészet szeretetére a kunszentmiklósi diákokat, aki oktató, nevelő munkájával, kulturális és közéleti tevékenységével nagyban hozzájárult szeretett városa fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Honti László gyermekkora óta rajzol és fest, képeit iskolás korában láthatta először a közönség, ahol édesapjával közösen állított ki Gyomán. Tanárként ismerkedett meg Gál Sándor festőművésszel. Hatására rendszeres szerepelője lett az évente megrendezett Kecskeméti Téli Tárlatoknak. Pályája során sok képzőművészeti technikát kipróbált. Gyakran örökítette meg utazási élményeit, készített portrékat, de született néhány nonfiguratív jellegű képe is. Kunszentmiklóson többször állította ki képeit Gál Sándorral, Diószegi Balázzsal, Horváth Attilával. Tizennégy éve számít önálló kiállítónak, tíz éve pedig a Mátrix Oktatási Központban is helyet kaptak képei.

A kunszentmiklósi művész-tanár évtizedeken át oktatta a művészet szeretetére a kunszentmiklósi diákokat. Tevékenységét a közelmúltban Kunszentmiklósért kitüntető díjjal ismerte el a város. A nyugdíjas pedagógus most sem pihen, szabadidejében a város épületeit, utcáit örökíti meg festményein.

Honti László nem tartja magát művésznek. Úgy érzi mindent elért, amire vágyott, hiszen elképzeléseit a pedagógusi pályán meg tudta valósítani.

– A legnagyobb elismerést tanítványaimtól kaptam és kapom, akik még ma is gyakran keresnek fel, és kérik ki tanácsaim – vallja Honti László. Honti László képei egy esztendeig díszítik a kunszentmiklósi városháza dísztermének és folyosójának falait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!