GALÉRIÁVAL

2020.06.30. 17:30

Megújulva indul újra a kultúra Nagykőrösön

A kultúra möggy tovább címmel tartott kedden sajtótájékoztatót a kultúra újraindításáról dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere és Juhász Nándor, a kulturális központ igazgatója az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjteményben.

Horváth Péter

Czira Szabolcs köszöntőjében egy bezárt paripához hasonlította a járványtól korlátozott nagykőrösi kultúrát, ami csak a szabadulásra várt és elmondta, hogy a bezárás idején nem tétlenkedtek a kulturális központ munkatársai, hanem új eszközökkel és programokkal gazdagították a helyi kultúrát.

Juhász Nándor igazgató elmondta, hogy megalkották a Lépten-Nyomon Arany Kincsek Nagykőrösön című kiállításvezető füzetet, mely végigkalauzolja az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény látogatóit, akik a füzetben szereplő játékban is részt vehetnek és ajándékkal térhetnek haza.

Júliustól nyári, bővített nyitvatartással, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között fogadják a látogatókat. Juhász Nándor elmondta, hogy újranyitottak a nagykőrösi kulturális intézmények és a kényszerszünet ideje alatt megújult a kulturális központ kávézója és a színháztermi vizesblokkok. A márciustól elmaradt előadásokat júliustól pótolják.

Útjára indítják a Nagykőrösi Szabadtéri Színházat, melynek előadásai a Cifrakert szabadtéri színpadán lesznek. Az első előadás országos premier lesz július 24-én, az Imádok férjhez menni című Maugham-darabot mutatják be Egyházi Géza és Nyertes Zsuzsa főszereplésével. A komikus alapszituációra épülő darabról a főszereplő, Egyházi Géza beszélt, aki elmondta, hogy augusztus 11-én egy másik vígjátékot is bemutatnak.

A sajtótájékoztató végén Czira Szabolcs átadta a múzeum udvarán épült Népi Fajátszóteret, ahol több mint 20, részben a kulturális központ munkatársai által készített népi játékkal tehetik próbára erejüket és ügyességüket a gyermekek és szüleik. A játszótér a múzeum nyitvatartási idejében várja a családokat, ahol animátorok segítenek a játékok használatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!