akció

2020.06.09. 12:14

Házhoz viszik az időseknek az olvasnivalót a félegyházi könyvtárból

A koronavírus-járvány miatt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár személyesen még nem látogatható, ám így sem maradnak olvasnivaló nélkül a félegyházi könyvmolyok.

Vajda Piroska

A könyvtár munkatársai ugyanis mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják olvasóik igényeit – tudtuk meg Kállainé Vereb Máriától, az intézmény igazgatójától.

Arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy munkatársai a 65 éven felülieknek csütörtöki és pénteki napokon házhoz viszik a kért könyveket. Júniustól pedig a könyvtárosok kitelepültek a könyvtár főbejárata elé, ahol visszaveszik a kikölcsönzött könyveket, átadják a korábbi kérésre összeállított könyvcsomagokat és felveszik az olvasók dokumentumok iránti igényét. A könyvtárosokkal piaci napokon, kedden, pénteken 8 és 11 óra között, szerdán, csütörtökön 13 és 15 óra között találkozhatnak az érdeklődők. Az igazgatónőtől azt is megtudtuk, hogy a könyvtár ifjú olvasói számára idén is szerveznek táborokat. Június 29-étől a felső tagozatos diákokat ökoélménytáborba várják, július 6-ától az alsósok olvasótáborban vehetnek részt.

A gyerekek egy feledhetetlen hetet tölthetnek el olvasással, játékkal, kézműveskedéssel és kirándulással. A táborral kapcsolatban a 76/461-429-es telefonszámon lehet érdeklődni. Kállainé arról is beszámolt, hogy pályázaton próbálnak támogatást szerezni a koronavírus-járvány terjedési kockázatának csökkentésére szolgáló eszközök beszerzéséhez. Amennyiben sikeres lesz a pályázatuk, akkor a pultok elé plexifalat helyeznek fel, amellyel védik a könyvtárosokat és a látogatókat, valamint ózongenerátoros berendezéssel biztonságosan fertőtlenítik a könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!