KISKUNHALAS

2020.05.22. 18:00

Miklósa Erika Örökös Tagja lett a Halhatatlanok Társaságának

Négy év kihagyás után idén nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata, köztük a kiskunhalasi születésű Kossuth- és Liszt Ferenc díjas operaénekesnővel, Miklósa Erikával. A társulat Örökös Tagjait a szakmai kuratórium ajánlása alapján a közönség szavazta meg.

Mester-Horváth Nikolett

A halasi kötődésű Miklós Erika közösségi oldalán meghatódva köszönte meg a szavazatokat követőinek.

Forrás: Miklósa Erika Facebook oldala

A Halhatatlanok Társulatát 1966-ban a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

2020-ban az ATV vállalta a szavazás lebonyolítását, a gálaműsort, valamint a hagyományos lábnyomok elkészítését és kihelyezését a budapesti Nagymező utca Operettszínház előtti részén.

Idén is elismert művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium jelölt ki négy-négy művészt a színész, színésznő, táncművész és operaénekes kategóriákban. Március elejétől két hónapon keresztül szavazhattak az ATV nézői. A szavazatok alapján pedig kategóriánként két-két művésszel bővült a Halhatatlanok Társulata. Ők az új Örökös Tagok: Esztergályos Cecília, Hernádi Judit, Benedek Miklós, Koltai Róbert, Medveczky Ilona, Oláh Zoltán, Csavlek Etelka és Miklósa Erika.

A halasi kötődésű Miklós Erika közösségi oldalán meghatódva köszönte meg a szavazatokat követőinek.
Fotó: Miklósa Erika Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!