Csak az boldog, aki játszhat

2020.04.29. 14:31

Várják az alkotásokat a nemzetközi pályázatra Halason

Csak az boldog, aki játszhat címmel idén is meghirdette nemzetközi pályázatát fotó-, rajz- és mesekategóriában a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete és Kiskunhalas Város Önkormányzata.

Mester-Horváth Nikolett

A tízéves múltra visszatekintő pályázat kiírását a tavalyi évben bővítették, így a fényképészet mellett helyet kaptak más művészeti ágak is, valamint ekkor tették nemzetközivé a programot.

Kezdetben az volt a pályázat célja, hogy a halasiak és a térség lakói észrevegyék természeti és épített értékeiket, tegyenek egészségükért, kiránduljanak a természetben, örökítsék meg a szép pillanatokat. Ezek egészültek ki mára azokkal a célkitűzésekkel, hogy még tudatosabban irányítsák az emberek figyelmét a környezetvédelemre, valamint erősítsék a testvérvárosi kapcsolatokat, ami a kiírásban megfogalmazott idegennyelvi kompetencia fejlesztését is segíti. A program és a célok bővítésének eredményességét mutatja, hogy a tavalyi évben a Fák, virágok, fények című pályázatra több mint 300 alkotás érkezett a kiskunhalasi és testvárosokban élő gyerekektől, diákoktól illetve felnőttektől.

Az idei témaötlet is Palásti Károlynak, a Zöld-híd Egyesület alelnökének nevéhez fűződik. A Csak az boldog, aki játszhat című pályázat a játékra, a természetben megfigyelhető játékosságra, a lehetőségérzék fejlesztésére, a természeti-lelki környezetünk bemutatására és ezek fontosságának kiemelésére helyezi a hangsúlyt.

A pályamunkákat – mese-, rajz- és fotókategóriában is – elektronikus formában várják a szervezők a [email protected] e-mail-címre 2020. július 21-ig. Az eredményhirdetésre és az alkotásokból nyíló kiállítás megnyitójára a tervek szerint szeptemberben, a 41. Halasi Szüreti Fesztiválon kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!