Kiskunhalas / videóval

2020.04.24. 07:06

Maradj otthon kisember!

A koronavírus a zenészeket is karanténba kényszerítette, ám vannak, akiket a bezártság sem állított meg, karanténdalokkal tüntetnek az otthon maradásért.

Pozsgai Ákos

Halasi zenészek és énekesek is készítettek egy karanténdalt Maradj otthon, kisember! címmel. A videó két hét alatt készült el a megírástól a felvételeken át az összevágásig. A dal írója és zenei szerzője, az ötletgazda Vezendi Gábor érdeklődésünkre elmondta, hogy a zenészbarátait kérte fel a projekt megvalósítására, akik első szóra csatlakoztak. A dalszöveg megírása párhuzamosan történt a hangszereléssel, majd elosztották egymás között a dalrészleteket, amit mindenki a saját otthonában énekelt fel.

A közreműködők: Fodor Tamás musicalénekes, Jeszenszky-Sebők Judit, a halasi Lyra Együttes énekese, Jeszenszky Zoltán, Nánai Csaba és Nánai Ádám, a jánoshalmi Welcome Band tagjai, Nyári Anikó színi énekes, Szőri Attila dalszerző, énekes, Zöldi Nikolett, a szegedi egyetem operaénekes szakos hallgatója, és Kiss Bernát, a Rock Life zenekar gitárosa. A videóban közreműködött még Kiss Tamara.

A klipet megjelenése óta már rengetegen látták az egyik legismertebb internetes videómegosztó csatornán. A dal készítői azt remélik, hogy minél több emberhez eljut a produkciójuk és annak mondanivalója, amely a többi karanténdalhoz hasonlóan az otthon maradásra buzdít, illetve arra, hogy vigyázzunk magunkra és egymásra. Abban bíznak, hogy dalukkal hozzá tudnak járulni a koronavírus elleni hatékony védekezéshez és minél többen megfogadják az abban foglaltakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!