színház

2020.04.22. 10:19

Az érettségizőknek is segít a Kecskeméti Nemzeti legújabb közvetítése

Az ország hatodik nemzetije Ha kedd, akkor Kecskemét címmel jelentkező online közvetítés sorozatának következő állomása Az ember tragédiája „junior” című előadás lesz, amely – az alapvető színházi élmény mellett – segítséget nyújt az idén érettségiző diákok felkészüléséhez. A magyar kultúra napján bemutatott darab április utolsó keddjén kerül műsorra.

Bajáki Zsanett

Fotó: Bús Csaba

A szenvedély és konfliktusok mozgatta emberiségkölteményt első sorban az ifjúság számára állította színpadra Cseke Péter, azonban a produkció a felnőttek számára is új megvilágításba helyezi a főbb kérdésköröket: az élet értelmét, és azt, mi az élet valódi célja. Főbb szerepekben Hajdú Melinda és a produkció zeneszerzőjeként is jegyzett, Koltai-Nagy Balázs látható. Az online közvetítés előtt Tóth Kata dramaturg bevezetőjét hallhatják, aki a minden középiskolás számára kötelező olvasmány színházi és emberi vonatkozásairól beszél majd, különös tekintettel a mű érvényességére, aktualitására és esszenciájára.

Egy feldolgozóbeszélgetést is hirdet egyúttal a színház, ahol az előadás megtekintése után a nézők elküldhetik kérdéseiket a darabbal kapcsolatban, amelyre az azt követő napokban reflektál majd egy videóban Koltai-Nagy Balázs, Tóth Kata dramaturg és a rendező, Cseke Péter. A kötetlen szakmai beszélgetés a színház közösségi oldalán lesz látható.

Fotó: Bús Csaba

Az ember tragédiája „junior” a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház többi online közvetítéséhez hasonlóan megtekinthető lesz a teátrum Facebook oldalán, Youtube csatornáján és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!