videó+galéria

2020.04.24. 19:47

Az ablakok alá hozzák a zenét Kecskeméten is

Négy kecskeméti helyszínen adott meglepetés koncertet péntek délután – kora este a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, akiket sokan hallgattak a környező házak erkélyeiről.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Tavaly október 1-jén, a Zene Világnapján kezdődött a Térzene program, melynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene varázsa. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenei pavilonokban szólalt volna meg a muzsika. A vírushelyzet felülírta a koreográfiát, a szerdán útjára induló meglepetés mini koncertek célja, hogy úgy juttassák el a klasszikusokat az emberekhez, hogy ne kelljen kimozdulniuk otthonról, és az ablakokból, erkélyekről, balkonokról, házak kertjeiből is részesei lehessenek a zenei élménynek.

Az elkövetkezendő hetekben 11 megyében több mint 120 helyszínen lesz húsz perces koncert a Filharmónia Magyarország szervezésében. Pénteken több kecskeméti téren is zenélt a budapesti Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, a széchenyivárosi Mészáros Lázár téren sokan hallgatták őket az erkélyről és tapsolták meg a produkciót.

Április 28-án, kedden az In Medias Brass, május 1-jén, pénteken pedig az Ewald Rézfúvós Együttes zenél majd a megyeszékhelyen, ugyancsak négy-négy helyszínen. Részletek...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!