Szabadka

2020.03.04. 11:33

Kecskeméti fuvolisták és egy szaxofonos növendék is díjazott lett

Eredményesnek bizonyult a februári hónap zenei versenyek szempontjából a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolának.

Sebestyén Hajnalka

A díjazott fiatal tehetségek felkészítő tanáraik körében

Forrás: Petőfi Népe

A Szabadkai Zeneiskola által a napokban megrendezett FEMUS 2020 Fúvószenei Fesztivál három hangszerágazatot ölel fel: fuvola, klarinét és szaxofon. A nemzetközi versenyen az M. Bodon Pál Zeneiskola mind a négy indulója és felkészítő tanárai kiváló eredménnyel szerepeltek.

A három fuvolista a következő eredményekkel büszkélkedhet. Az első korcsoportban Csuvár Anna és Melján Anna 1. helyezést, a második korcsoportban – ahol nem adtak ki első helyezést – Lantos Szonja 3. helyezést ért el. Mindhárom lány felkészítő tanára Vincze Tünde, aki hetedik éve jár a FEMUS fúvószenei fesztiválra. Növendékei minden évben az élvonalban végeznek, a legkiemelkedőbb és a legtöbb díjat elhozó növendéke ezeken a versenyeken Molnár Fanni volt.

A fiatal tehetség azóta már zeneművészeti szakgimnáziumban tanul és zenei pályára készül. A verseny zsűrijének döntése alapján Vincze Tünde nyerte el a legjobb felkészítő tanárnak járó díjat. A tanárnő kiváló pedagógiai munkájának köszönhetően tanítványai minden évben országos és nemzetközi versenyekről díjakkal térnek haza.

A következő megmérettetés a Gyöngyösi Regionális Fuvolaverseny lesz tavasszal. Áprilisban két eseményre is készülnek: Kiskunfélegyházán a Magyar Szerzők Versenyén mind szóló, mind kamarakategóriában is indulnak növendékei. Ugyancsak több kategóriában készülnek a balassagyarmati XI. Országos Fuvola-duó Versenyre is.

A díjazott fiatal tehetségek felkészítő tanáraik körében
Fotó: Petőfi Népe

A fuvolisták mellett szaxofonos is indult a FEMUS-on. Molnár Pál növendéke, Somogyi Levente 1. helyezést ért el a harmadik korcsoportban. Mind a négy indulót Kovács Levente kísérte zongorán. A nemzetközi fafúvósversennyel párhuzamosan zajlott az M. Bodon Pál Zeneiskolában a III. Regionális Hegedűverseny. A 125 éves jubileumi emlékév egyik kiemelkedő eseménye volt a verseny, amit már harmadszorra rendeztek meg több megye részvételével.

Öt korcsoportban mérték össze az ifjú vonósok a tehetségüket. A zsűri elnöke a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar vonós tanszékének docense, dr. S. Dobos Márta Verona volt, a zsűri további tagjai pedig: Uhrin Viktor, a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium hegedűművész-tanára és Sajtiné Szemerédi Anna, a házigazda zeneiskola hegedűtanszak-vezető tanára.

Minden korcsoportban arany, ezüst, bronz minősítést és dicséreteket osztottak ki. Kecskemét vonatkozásában pedig a következő eredmények születtek: második korcsoportban Siklós Réka ezüst minősítést, negyedik korcsoportban Brückner Virág ezüst minősítést és Pocsai Tamás dicséretet kapott. Felkészítő tanáraik: Illichné Kondacs Szilvia, dr. Kökény Jánosné, Dömötör Tiborné. Zongorán Gémes Adrienne és dr. Szabóné Baunoch Ágnes kísért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!