MUSICAL SHOW

2020.02.11. 20:00

Kecskemétre is jön a Tesla produkció

Kedden tartották meg a Nikola Tesla – Végtelen Energia című új musical show sajtótájékoztatóját Budapesten, a RaM Colosseumban. A produkciónak kecskeméti vonatkozása is van: egyrészt az első vidéki premier március 31-én Kecskeméten lesz a Tavaszi Fesztivál keretében a Hírös Agórában, másrészt az egyik főbb szerepet, Tesla barátját, Szigeti Antalt a kecskeméti születésű Szabó Máté alakítja.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A fővárosi premier február 27-én lesz. A musical a legkorszerűbb showtechnikai elemek alkalmazásával lenyűgöző és káprázatos látványvilágot teremt izgalmas zenei és vizuális hátteret biztosítva Tesla életéhez és a 19. század hangulatához. E különleges hangulatot a sajtótájékoztató is megidézte. A sajtótájékoztatón bemutatták a produkció néhány látvány-, és jelmeztervét, valamint a színészek és táncosok élőben előadtak három jelmezes jelenetet.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az esemény moderátora: Erős Antónia televíziós műsorvezető volt, aki a többek között Egressy Zoltán szövegkönyv írót, Müller Péter Sziámi dramaturgot, dalszövegírót, Sebestyén Áron zeneszerzőt, Radó Denise rendezőt, Vona Tibor ötletgazdát, Kiss Márk jelmeztervezőt, valamint a Tesla szerepében látható Szabó P. Szilvesztert és Pesák Ádámot kérte arra, meséljenek a darabról, annak előzményeiről.

Vona Tibor többek között elmondta, az ötletet felesége adta. Másfél évvel ezelőtt házassági évfordulójukon megjegyezte, legközelebb ajándékozhatnál nekem egy Teslát. Vona Tibor másnap elkezdte írni a darabot, igaz előző években már kutatta Tesla életét, aki sok szállal kötődött Magyarországhoz. Továbbá azt is elárulta, hogy a vidéki előadásokra, így Kecskemétre is viszik saját technikai csapatukat, a díszletet 3-4 kamion szállítja majd oda.

A musicalben Tesla életét, találmányait elsősorban barátja, Szigeti Antal szemszögéből ismerheti majd meg a közönség. A páros szereposztás egyik tagja Szabó Máté, aki 19 éves koráig Kecskeméten élt. Gyermekként a kilencvenes években játszott a Katona József Színházban és járt Sirkó László színitanodájába.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Müller Péter Sziámi is több szálon kötődik Kecskeméthez. Egykoron egyetemistaként élt két nyári szezonban a színészházban egy barátjával, zenekarával számos alkalommal ad koncertet a hírös városban, legutóbb épp egy fesztiválon, illetve a Kilelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!