Kecskemét

2019.10.02. 13:32

Vajda János zeneszerzőt ünnepelték a Zene Világnapján

Ünnepi hangversennyel köszöntötte a kecskeméti Kodály Iskola a 70. születésnapjához közeledő Vajda János Kossuth-díjas zeneszerzőt kedden, a Zene Világnapján.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

A hangversenyen a komponista saját szerzeményei hangzottak el az iskola növendékeinek, zenészeinek és a Kecskeméti Énekes Kör tolmácsolásában. Vajda Jánost Balogné Pap Boglárka köszöntötte, majd meglepetésként barátja, Csemiczky Miklós zeneszerző üdvözölte személyes hangú beszédével.

Fotó: Petőfi Népe

A Nemesszeghy Márta teremben az Aurin Leánykar lépett először színpadra a Missa Solarisszal. A Trió No.1. Juhász Ágnes (hegedű), Sipos Gergő (gordonka) és Madarász Éva (zongora) előadásában hangzott el. A Kecskeméti Énekes Kör az istenes ének részletét, Balassi Adj már csendességet című versén alapuló tételt adta elő, majd a Music when soft voices die… című, Shelley versén alapuló darab következett. A koncertet a Concertino zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!