Kiskunhalas

2019.09.07. 10:27

Kiállítás nyílt a Vasutas Művelődési Házban

 Gál Mihálynak és családjának közös kiállítását nyitották meg péntek délután a Vasutas Művelődési Házban.

Mester-Horváth Nikolett

A kiskundorozsmai születésű, jelenleg Kiskunhalason élő Gál Mihály villamos üzemirányítóként dolgozik a MÁV Zrt.-nél, néhány éve került kapcsolatba az alkotás művészetével. Az úgynevezett jobb agyféltekés oktatás négy napja alatt olyan fejlődésen ment keresztül, ami őt magát is megdöbbentette. – 2014-ben két lánytestvérem rajztanfolyamra jelentkezett, és invitáltak, hogy tartsak velük. Szkeptikus voltam, de az eredmény megdöbbentő volt. Fantasztikus érzés, arra gondoltam nem lehet igaz, hogy ezt én rajzoltam – emlékszik vissza a kezdetekre Gál Mihály.

A halasi alkotóművész legkedvesebb témája az arc és az emberi test, a portrérajzolás áll hozzá a legközelebb. Az elmúlt években több kiállítása is volt már – egyebek mellett Budapesten, Baján, Kalocsán, Kiskunfélegyházán – és három mesekönyvben jelent meg illusztrációja. Gál Mihályt idén március 1- jén A Római Sas Birodalma és Rend a magyar kultúra lovagjává avatta.

A tavalyi évben lányával, Gál Klárával és feleségével, Ternyák Erzsébettel közösen mutatták be alkotásaikat.

A kiállítás szeptember 19-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!