festőművészet

2019.06.23. 20:00

A Jánoshalmi Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás

Idén hatodik alkalommal népesült be a Jánoshalmi Művésztelep Alkotótábora, ahol neves magyar és szerb festőművészek vettek részt.

Pozsgai Ákos

Az alkotók: Ásztai Csaba, Csernik Attila, Kapócsy Judit, Ilja Kostov, Léphaft Pál, Jelena Arsenijevic, Pavic Miladinovic, Radojevic Dobrivoje-Masa, Zdravko Vucinic és Zsáki István egy héten keresztül vendégeskedtek a Molnár utcai művésztelepen, amely az elmúlt években pályázati forrásból teljesen megújult a pincétől a padlásig.

A tábor ideje alatt a kívülálló érdeklődők is megtekinthették a művészeket alkotás közben, találkozhattak a festőművészekkel. Az elkészült művekből kiállítás nyílt, amelyet Czeller Zoltán polgármester nyitott meg a Jánoshalmi Napok keretében. Az alkotások egy részét a művészek hagyományokhoz híven idén is a jánoshalmi önkormányzatnak ajándékozták, melyekből az elmúlt évek alatt magas művészeti értéket képviselő komoly gyűjtemény jött létre. A Jánoshalmi Művésztelep kiállítása egy hétig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!