Kiskunfélegyháza

2019.03.15. 07:27

Történetek Petőfi életéből címmel jelent meg új kötete a város díszpolgárának

Történetek Petőfi Sándor életéről címmel jelent meg a város díszpolgárának, Juhász Istvánnak legújabb könyve, amelyet a napokban mutattak be a városi könyvtárban.

Vajda Piroska

A Móra Ferenc Gimnázium nyugalmazott tanára több könyvet írt és számos előadást tartott már a lánglelkű költőről. A legújabb kötet különlegessége, hogy azt egykori diákjai jelentették meg. Egy 30 éves osztálytalálkozón fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy támogatnák tanáruk munkásságát.

Gémesné Endre Erika, a félegyházi közgazdasági szakgimnázium tanára a könyvbemutatón elmondta, a Móra gimnáziumban Juhász tanár úr volt az osztályfőnökük.

– Juhász tanár úr, akinek anélkül volt a szó legnemesebb értelmében vett tekintélye közöttünk, hogy a hangját egyetlenegyszer is felemelte volna a négy év alatt. Juhász tanár úr, aki úgy sugározta felénk Petőfi és Arany költészetéhez való rajongását, hogy mi feltétel nélkül fogadtuk el irodalmi nagyságukat. Juhász tanár úr, aki már 30 évvel ezelőtt arról ábrándozott, hogy majd a nagy diófa árnyékában versekkel és írással tölti a tanítás utáni éveit. Ez az álma már valóra vált. Számos, a tanár úr által írt mű állít emléket Petőfi költészetének és munkásságának. Ma ez a sorozat hivatalosan is gazdagabb lesz egy alkotással, a Petőfi Sándor életéből ihletődött történeteket tartalmazó kötettel. Reméljük, hogy a történetek eljutnak az irodalmat és Petőfit már szerető olvasókhoz, vagy olyanokhoz, akik e kötet gondolatai által szeretik majd meg Petőfi személyiségét és ezáltal műveit – mondta a könyvbemutatón Gémesné Endre Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!