Kecskemét

2019.03.05. 19:59

Néptánctalálkozót tartottak a Móra Ferenc iskolában

Kedd délután néptánctalálkozónak adott otthont a kecskeméti Móra Ferenc Általános Iskola. A rendezvényen mintegy háromszáz gyermek néptáncolt.

Sebestyén Hajnalka

A Móra iskolában húszéves hagyományra tekint vissza a rendezvény, melyet kétévente rendeznek meg. A házigazdák mellett idén is több kecskeméti, ceglédi, kiskunfélegyházi és nyársapáti iskolás, valamint óvodás csoport lépett fel. A találkozó a néptánc szeretetéről, az önfeledt kikapcsolódásról, a vidám hangulatról szólt, és nem a versengésről.

A hagyományokat követve idén is a nyitótáncot a Kecskemét Táncegyüttes Parázs csoportja ropta el, hatalmas sikerrel. A nagyszámú közönséget Kecskésné Marthi Mariann intézményvezetőnő köszöntötte. Hangsúlyozta: a találkozó a két évtized alatt fesztivállá nőtte ki magát.

A Móra iskolában nagy múltja van a néptánc oktatásnak. Ma már a mindennapos testnevelés része, a Kecskemét Táncegyüttes egyik tagja tartja az órákat, melyeket nagyon szeretnek a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!