Kiskunhalas

2019.02.07. 20:06

Szívem csücske diáktárlat nyílt a Bibóban

A magyar kultúra, a különböző tájegységek népszokásai, a határon túli magyar lakta települések és vidékek jelennek meg azon a rajz- és fotókiállításon, amely a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium aulájában nyílt szerda délután.

Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat hirdetett pályázatot általános- és középiskolás diákok számára Szívem csücske címmel, ahova saját készítésű rajzokkal és fotókkal pályázhattak a fiatalok. Több mint hetven pályamű érkezett be a felhívásra – mondta el az eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás megnyitón Hegedűs Ildikó diákpolgármester. Nagy László, a kiállításnak helyet adó Bibó-gimnázium igazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy rendkívül kreatív és színvonalas alkotások érkeztek a pályázatra.

A rajzok között az alsó tagozatosoknál: 1. Hajma Hédi, 2. Sebestyén-Simity Lorin, 3. Dávid Jázmin, a felső tagozatosoknál 1. Bereczki Lea, 2. Kovács Hanna Zoé, 3. Frei Vivien lett. Különdíjat kapott Prógli Bianka. A középiskolások közül Iván Gellért és Bernhardt Alexandra részesült különdíjban.

A fotó kategóriában: 1. Rajmond Réka, 2. Léder András Attila, 3. Böthe Viktória, míg Kudela Gréta és Rajmond Réka különdíjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!