videó

2018.08.23. 20:00

Halason is felléptek Interetno fesztivál táncosai

Vérpezsdítő muzsika és táncok várták az érdeklődőket a halasi főtéren szerda délután, ahol a szabadkai Interetno fesztiválon résztvevő külföldi tánccsoportok adtak ízelítőt a műsorukból.

Pozsgai Ákos

A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére Jakutföldről, Kolumbiából, Mexikóból, Magyarországról, Paraguayból és Tatárföldről is érkeznek fellépő táncosok, összesen négy szerbiai és nyolc külföldi művészeti együttes lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán.

Az orosz Chaika Táncegyüttes, a tatárföldi Guzel Chulman Táncegyüttes, a jakutföldi Nurguson-csoport, a panamai Academia de Proyecciones Folklóricos Sé Corella, a Paraguayból érkezett Elenco Folklórico O’Leary Jeroky, valamint a Mexico Arte Y Tradición Ballet Folklórico csoport lépett fel, akik zenészei fejből eljátszották a Rákóczi-indulót is a halasi közönségnek.

Akik látni szeretnék a különböző nemzetek táncosait, a szabadkai városháza előtt kialakított fesztiválfaluban még megnézhetik őket szombatig, ahol bor és gasztro programok is kísérik az Interetno fezstivál eseményeit. Az utóbbi 16 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!