bugac

2018.07.10. 20:00

A bugaci puszta látványa adta a hátteret a Nemzeti Lovas Színház előadásának

Csodálatos környezetben, a pusztai naplementében nézhette meg a több mint 800 érdeklődő a Nemzeti Lovas Színház előadásában a Honfoglalás című rockoperát a hétvégén.

Vajda Piroska

Szinte testközelből élvezhette az előadást a bugaci közönség

Forrás: Petőfi Népe

A rendező-főszereplő Pintér Tibor lapunknak elmondta, tavaly vendégszerepelt először Bugacon a Nemzeti Lovas Színház, akkor a Mágnás Miska című operettet mutatták be nagy sikerrel.

– Ezen felbuzdulva gondoltuk úgy Szabó László bu­gaci polgármesterrel közösen, hogy ezt érdemes lenne folytatni. Így idén már három produkcióval lépünk fel a bugaci pusztán. Először a Ruzsa Sándor alföldi betyárról szóló rockoperát mutattuk be, utána a Honfoglalást, szeptember elején pedig a Csárdás királynőt láthatja a közönség – részletezte Pintér Tibor.

Szinte testközelből élvezhette az előadást a bugaci közönség
Fotó: Petőfi Népe

– A Nemzeti Lovas Színház idén először turnézik saját lóállománnyal. Tizenhat lovunk van, ebből tizennégyet láthatott a bugaci közönség. Saját lovaink idomítottsága biztosíték arra, hogy az előadás zökkenőmentes legyen – tette hozzá a rendező, aki azt is elmondta, hogy Dallos Gyula híres díjlovas bajnok segítségével idomítják lovaikat.

– A Nemzeti Lovas Színház új műfajt teremtett, amely a cirkusz és a színházművészet között foglalja el egyre népszerűbb helyét. A társulat bázisa Budapesten, a Kincsem Parkban található, ősztől tavaszig ott láthat bennünket a közönség. Tavasztól őszig pedig járjuk a világot, rengeteg hazai és külföldi meghívásunk van. Hiszem, hogy mi, magyarok lovas nemzetként is elismert és megbecsült nép lehetünk nemcsak Európában, hanem az egész világon. Ehhez szeretne a Nemzeti Lovas Színház Program hozzájárulni – hangsúlyozta Pintér Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!