kecskemét

2018.03.20. 18:56

Kilencedik alkalommal várja a nézőket a SZÍN-TÁR

Kedden vette kezdetét a 9. SZÍN-TÁR, vagyis a Színművészeti Egyetemek Találkozója Kecskeméten a Kecskeméti Katona József Színház szervezésében.

Horváth Péter

A találkozón 3 ország 5 színművészeti egyeteméről érkeztek a hallgatók, hogy bemutassák vizsgadarabjukat. Az előadások sorát a Kaposvári Egyetem 4. évfolyamos hallgatói nyitották Bánk-Misszió című darabjukkal, Vidnyánszky Attila rendezésében. Cserhalmi György osztálya a Katona József Gimnázium dísztermében adta elő a színművet, amelynek helyválasztása nem véletlen: Vidnyánszky Attila miután megrendezte a Nemzeti Színházban a Bánk Bánt, a harmadéves egyetemistákkal vette tervbe a Bánk bán missziót, ami osztálytermi előadás fiataloknak. Célja, hogy felfigyeljenek Katona József Bánk bánjára. A darab további különlegessége, hogy a szöveget és a kísérőzenét is a diákok írták. A SZÍN-TÁR március 24-ig várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!