Pálmonostora

2018.06.14. 17:03

Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán

A gyerek legnagyobb örömére új kézilabdapályával gazdagodott a település. Az úgynevezett rekortán pálya ünnepélyes átadását csütörtökön tartották, azonban az eső miatt nem az új pályán, hanem az iskola tornatermében.

Vajda Piroska

Cseszkó László polgármester az átadási ünnepségen elmondta, a közel 25 millió forintos fejlesztés Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselőjének közreműködésével valósulhatott meg a falu sportpályáján. Az önkormányzatnak nem kellett önerőt biztosítania a beruházáshoz.

A polgármester arról is beszélt, hogy a 80-as években a helyi lakosokkal közösen alakították ki a sportpályát a falu központjában. Az elmúlt évtizedek alatt azonban elhasználódott, jelentősen leromlott a pálya állaga, ezért időszerű volt a felújítása. Az új, műanyag burkolatos pálya nem csak kézilabdázásra lesz alkalmas, egyéb labdajátékokra is használhatják majd a helybeliek. A kézilabdapálya mellett elkészült egy strand-röplabdapálya is – részletezte a településvezető.

Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta, hazánkban nincs másodrendű állampolgár, mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget a tanuláshoz, az egészséges élethez. Ezt a célt szolgálja többek között a most átadott kézilabdapálya is. – A legkisebb település is rendkívül értékes és minden fiatalban ott van a tehetség, a képesség. Ezt kell valamilyen formában kibontani, mert a legkisebb településről is el lehet jutni a csúcsra – hangsúlyozta a honatya a csütörtöki átadáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában