Összefoglaló

2024.06.17. 21:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Több helyszínen is várták a látogatókat Kiskunhalason a Múzeumok Éjszakáján, amelynek központi helyszíne a Thorma János Múzeum volt. Koncertekkel, táncos programokkal, kézműves foglalkozással és Mackó Milu mesés játszóházával is várta az érdeklődőket a szervező Halasi Városmenedzser Kft.

Cserényi Gyula, űrhajós
Cserényi Gyula, a következő magyar űrhajós helyettese a Kecskeméti Arany János Általános Iskolában járt
Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik otthonában törtek rá az idős, egyedül élő férfira. Egyikük lefogta, társa pedig a pénzét követelve több alkalommal megütötte.

A gyanú szerint múlt pénteken este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét.

Tóparti sokadalmat rendeztek immár második alkalommal Soltvadkerten.

Ökumenikus napot rendeztek vasárnap délelőtt Kiskőrös főterén. A történelmi egyházak képviselői osztották meg gondolataikat a közönséggel. Az érdeklődők száma több száz volt.

A Homokhátság szántóföldjein megérett a betakarításra az őszi árpa. A múlt hét végén több gazdaságban a táblákra küldték a kombájnokat.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatót adott ki az 512. számú főutat érintő forgalmi rend változásáról, mely június 19-én lép életbe.

Nem kisebb feladatra vállalkozott a Jászszentlászlói Helytörténeti és Faluvédő Egyesület, mint a falu határában található több mint 150 éves szélmalom megmentésére. A romos épületet szeretnék eredeti állapotába helyreállítani, a mellette lévő molnárházban pedig egy a malmok történetét, az alföldi őrlés technikákat bemutató kiállítást berendezni. Mészáros László, az egyesület vezetője és Bánfi Attila, az egyesület egyik oszlopos tagja mesélt a baon.hu-nak terveikről.

A 4. számú választókerület új, újra megválasztott és leköszönő polgármestereit köszöntötte Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Lakiteleken. A választókerületbe tartozó huszonnégy település vezetőjét a Hungarikum Ligetben látta vendégül a honatya.

A Kecskeméti Arany János Általános Iskolába látogatott Cserényi Gyula, a következő magyar űrhajós helyettese hétfőn. A 34 éves, kecskeméti születésű villamosmérnököt a HUNOR program keretében választották Kapu Tibor, a következő magyar űrutazó helyettesének.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában