Galériával / Videóval

2024.05.23. 13:32

Poharazásban jeleskedtek a kecskeméti fiatalok az integrált versenypohár versenyen

Kecskemét Városi Integrált Versenypohár Bajnokságot rendeztek a Kecskeméti Szakképzési Centrum Fazekas István Szakiskolájában csütörtökön.

Horváth Péter

Az immár harmadik alkalommal megrendezett versenyre hét intézmény 14 négyfős csapata jelentkezett, melyben mint az integrált jelző is mutatja, fogyatékkal élő és ép fiatalok alkotta csapatok versenyeztek egymással, és segítették egymást a vetélkedőn. Ez köszönhető annak, hogy a Református Gimnázium tanulói is részt vettek az eseményen versenyzőként és segítőként egyaránt. A feladat csapatban és egyéniben is a poharak különböző alakzatokban való kirakása volt, természetesen időre. A változatos, és nagy kihívást jelentő versenyt az Athlészis Alapítvány támogatta, melyhez idén először csatlakozott az önkormányzat. Az alapítvány jóvoltából kezdődhetett el több kecskeméti intézményben a versenypohár-oktatás.

Kecskemét Városi Integrált Versenypohár Bajnokság
Már nem először rendezték meg a Kecskemét Városi Integrált Versenypohár Bajnokságot
Fotó: Horváth Péter

Szőke Péter igazgató, a verseny házigazdája kiemelte, hogy a feladatok kiválóan fejlesztik a gondolkodást, a mozgáskoordinációt, és persze az együttműködés képességét a diákoknál. Elmondta, hogy a résztvevők nagyon sokat gyakoroltak a megméretésre.

Jánosi István tanácsnok köszönetet mondott az alapítványnak, hogy már harmadszorra Kecskeméten rendezi meg a versenyt, és kiemelte a rendezvény közösségépítő erejét, a kapcsolatok erősítésére gyakorolt hatását.

Lukácsi Tamás alapítványi elnök megnyitóbeszédében örömét fejezte ki, hogy népszerűvé vált a verseny a városban és kiemelte, hogy idén először integrált formában rendezték meg az eseményt.

Boronkay Péter parasportoló az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága fogyatékosságügyi tanácsadója azt emelte ki, hogy az esemény fontos lépés az integráció terén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában